Workshop veranderen

De wereld is voortdurend aan verandering onderhevig. En dat gaat steeds sneller. Als organisatie moet je mee anders loopt de continuïteit gevaar. Veranderen moet dus, maar over het algemeen vindt men veranderen niet vanzelfsprekend en loopt het stroef. Stroefheid kost veel energie en energie is schaars.

Veranderen is eigenlijk iets heel natuurlijks:

Een kameleon moet veranderen anders valt hij in negatieve zin te veel op en verhongert hij.

Een rups verandert van larve via pop naar vlinder. Een rups kan niet vliegen en paren (dit is een transitie).

Trekvogels leggen enorme afstanden af om te overwinteren en veranderen voortdurend van omgeving.

Door het uitsterven van dinosaurussen kregen de zoogdieren een kans.

In deze workshop leer je niet wat veranderen is, want dat weten we wel. Deze workshop laat je beleven wat veranderen is. Bijvoorbeeld: Wanneer de groep geen flow heeft en de verandering stroef verloopt, zul je dit voelen.

Hoe ziet zo’n beleving eruit?

route d er

De beleving wordt gecreëerd door met het team een gezekerde route te ‘beklimmen’. De gezekerde routes staan ook wel bekend als via ferrata’s. Bij deze routes loopt er een permanente ijzeren kabel langs de hele route waaraan je aan gezekerd bent. Het zekeren is eenvoudig en voorkomt een fatale val. De instructeurs geven voortdurend aanwijzingen en kennen de routes op hun duimpjes. Er worden geen risico’s genomen, nooit!

Wat ‘leren’ we in deze workshop

Wat je leert, bepaal je zelf maar je doet een ervaring op die je -mede door de omstandigheden- nooit meer zult vergeten. De routes liggen in een unieke omgeving. Je zult beleven dat je tot heel wat meer in staat bent dan je vooraf gedacht zou hebben. Je zult ervaren hoe het is om in ‘flow’ te komen en hoe het is als je in ‘flow’ bent. Met die ervaring ga je veel positiever een verandering in, ook al ben je het (deels) niet eens met de verandering.
Kan iedereen aan deze workshop meedoen?                                                 Iedereen is in principe in staat om mee te kunnen doen. Als er beperkende factoren zijn dan moeten die wel bekend zijn; er zijn altijd alternatieven te bedenken. De moeilijkheidsgraad verloopt van makkelijk tot zeer moeilijk. Per team en per geval wordt bekeken voor welke route wordt gekozen.

Hebben we er zin in?
Het is een mooi avontuur dat je iets laat beleven. Na de workshop zul je staan te trappelen om een verandering in te gaan. Je zult verbaasd zijn wat je kunt en ervaren wat echt belangrijk is. Hoewel teambuilding niet het doel van deze workshop is, zul je ervaren dat er iets bijzonders ontstaat tussen de deelnemers.
We hopen jullie snel te kunnen verwelkomen!
“Veranderen voelt ongemakkelijk, niet veranderen is fataal.”

Mail voor de agenda van de workshops naar: Nico of scan: Card 7-5-2014 kleur

Zie voor een verkenning <- deze link.

Een impressie

Tussen de foto’s staan enkele citaten van deelnemers.

Voor absolute beginners

Ogenschijnlijk een groot hoogteverschil, maar de praktijk laat iets anders zien 🙂

“Nooit gedacht dat ik dit zou durven.” J. van E.

100_1230kl

Het eerste deel. Goed te hanteren voor diegene die voor het eerst klimmen.

 

“Deze workshop brengt rust, zekerheid en uitdaging omdat je alleen maar bezig hoeft te zijn met de volgende stap die je moet zetten.” E. T.

 

“Hoewel je iedereen druk is met zichzelf streef je gezamenlijk naar het eindresultaat. En dat gaat in harmonie en bijna vanzelf.” E. H.

100_1239

Tweede deel. Oplopende moeilijkheidsgraad en een escape mogelijkheid.

 

“Ondanks alles was het een leuke en onvergetelijke ervaring.” M. M.

“Deze belevenis noopt je tot het focussen op de basics, en als je daar bent aangeland, besef je wat werkelijk belangrijk is: niet zo heel veel.” P. W.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *