De schaal van bewustzijn van David r. Hawkins drukt de frequentie uit van onze emotionele zijn.

Hoe hoger de frequentie des te verlichter je bent. Hoe meer verlicht je bent, des te meer zal je in Flow zijn. Hoe meer je in Flow bent, des te meer zal je waarde toevoegen aan je omgeving. Elke trede in de schaal van bewustzijn is een opstap naar de volgende trede.

Als je wil groeien in deze schaal is het goed om regelmatig kritisch naar de emoties te kijken die je hebt doorgemaakt. Alle emoties onder de frequenties (zo noem ik dat nu even) van 250 moet je onderzoeken en voor de toekomst zoveel mogelijk neutraliseren.

Wanneer het je lukt 90% van de emoties boven de 250 te krijgen heb je een goede basis om in Flow te komen. ‘In flow’ ben je als je het leven zonder weerstand, verdriet en met gemak aanvaart. Je ziet nergens tegenop, en alles is mogelijk.

Wat misschien opvalt is dat de emotie moed onder de 250 staat. Dat is niet voor niets. Er is namelijk moed voor nodig om over die neutraliteit van 250 te stappen, het is een grens-emotie. Moedige mensen doorbreken altijd de impasse en weten het hogere te bereiken. Moed is de angst te aanvaarden en is de sleutel naar het volgende level.

Lage frequentie

Moed is afrekenen met lage frequenties:

  • Over schaamte heen te stappen
  • Schuld te accepteren
  • Apathie opzij te zetten door positief en constructief bezig te zijn
  • Verdriet bespreekbaar te houden en een plek geven
  • Angst accepteren maar niet laten blokkeren
  • Lust omzetten naar vreugde
  • Boosheid relativeren
  • Trots omzetten naar tevredenheid

Met deze ingrediënten en de receptuur kun je stijgen in de power naar het ultieme bewustzijn.

Kan ik dan niet meer: boos zijn, lust hebben, trots zijn, angstig zijn, me schuldig voelen, me schamen of apathisch zijn?

In de eerste instantie ben je mens met al haar primaire reacties, maar deze materie helpt wel grip te krijgen op je bewustzijn en emoties.

De hoge frequentie:

Bereidheid; Doe moeite voor zaken die niet direct iets voor jezelf opleveren.

Acceptatie; maak je niet druk om zaken waar je geen invloed op hebt.

Rede; weeg altijd af waarom je iets doet. Probeer ook op je intuïtie te vertrouwen.

Liefde; laat je hart spreken en minder je ratio. Ratio en Ego zitten liefde per definitie in de weg, wees je dat bewust.

Vreugde; Doe leuke dingen, luister naar muziek waar je blij van wordt, etc.

Vrede; Het is zoals het is, omarm natuurwetten.

Verlichting; als je zoveel als mogelijk de vorige hoogfrequente eigenschappen hebt nageleefd bereik jezelf de verlichting. Verlichting is ‘In Flow’ zijn. Je leeft het leven zonder het als ballast te zien, alle weerstand is weg. De ongemakkelijke wereld is nog steeds dezelfde, alleen ga je er nu anders mee om.

Dit bereik je niet allemaal in 1 dag. Geef het tijd en kijk elke dag naar de schaal van bewustzijn. Evalueer je dag en kijk of je de situaties van de dag kunt plotten op de emoties van de schaal. Als je op de dag mindere momenten hebt gehad probeer dan die momenten te plotten op de schaal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *