Nico als coach

Iedereen ondervindt wel eens het “Niet lekker in je vel zitten”. Dit geldt voor individuen en teams. De oorzaak -en dus ook de oplossing- is al aanwezig, alleen hoe vind je die? Soms hebben we als mens een ‘zetje’ nodig, een ondersteuning of bevestiging. Je hoeft niet altijd alles alleen uit te vinden, samen gaat dat beter. Er is hier een mooie Afrikaans gezegde voor: “If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together”.

Als coach zorg ik ervoor dat werknemers beter kunnen presteren. Coaching is een proces waarbij ik samen met de coachee (de gecoachte) het juiste pad vind tot die betere performance. Hierbij maak ik gebruik van mijn 56 jaren leefervaring, 40 jaar werkervaring en diverse opleidingen tot coach.

 

Er is een aantal principes die ik hanteer:

  • De coachee is in de lead,
  • De coachee bepaalt het doel en de coach helpt het doel scherper te krijgen,
  • De coachee bepaalt welke volgende stap gedaan wordt en de coach helpt daarbij,
  • De coachee voert de regie, de coach is hoeder van het proces,
  • Vertrouwen en respect voeren de boventoon,

Hoe werkt coaching?

Allereerst moet er een behoefte zijn. Bijvoorbeeld: je merkt dat je minder soepel door het leven gaat. Je vraagt een intakegesprek aan en samen gaan we in de intake de hulpvraag scherper maken. Vervolgens komen we tot een uitkomst en -het meest belangrijke- of er een klik is. Als er een klik en vertrouwen is, stellen we een voorlopig plan op. Een voorlopig plan omdat onderweg omstandigheden en inzichten kunnen veranderen. En dan gaan we op weg!

Uit ervaringen met coachees en tijdens opleidingen tot coach zijn de volgende quote’s over mij als persoon/coach naar voren gekomen:

“Humor, authentiek en durf”

” Gereserveerd, maar in een gesprek zeer open en betrokken”

“Verrassend en prikkelend”

“Eigenzinnig maar leuk”

Mocht je geïnteresseerd zijn, de intake is altijd zonder kosten. Gesprekken duren ongeveer 50 minuten en het standaard tarief is € 70,–. Je kunt contact met mij opnemen via de mail of telefoon: 06 81490478